Доставка и плащане

ПРИЕМАНЕ И ОБРАБОТВАНЕ НА ПОРЪЧКИ: За да бъде подадена поръчка към Онлайн магазин martis93 е необходимо да се регистрирате чрез попълване на регистрационната форма в бутон „регистрация“. На посоченият от вас e-mail ще получите потвърждение. След получаване на поръчката в нашата система, ще получите потвърждение. В случай, че някой от поръчаните от вас продукти не е наличен, ние ще се свържем с вас, за да ви информираме за възможни варианти за замяна и възможен срок за доставка. През цялото време ще можете да следите статуса на вашата поръчка, като за целта ще получавате съобщения на електронната си поща.  Поръчки не се обработват в събота, неделя и по време на официални празници за страната. Стоките се изпращат, след като се получи потвърждение от клиента. Поръчки, които са постъпили след 16 ч се обработват на следващия работен ден.

ДОСТАВКА: Доставките за цялата страна се изпълняват в срок до 48 часа от приемане на поръчката. Поръчката ви може да бъде доставена на адрес или да си я получите от офис на куриерската фирма. Доставките се извършват с куриери на Еконт, Спиди или с куриер на Мартис 93 всеки ден, без неделя и официалните празници в страната. Приемането на доставката става от клиента, направил поръчката или от упълномощено от него трето лице. Клиентът е задължен да осигури възможност за получаване на доставката. В случай, че на посочения от клиента адрес не бъде осигурено получаването и заплащането на поръчаната стока, поръчката се счита за отказана.

ПЛАЩАНЕ: Сумата се заплаща на куриера в брой. Заплаща се стойността на поръчаната стока и транспортните разходи. Цената за доставка в София е 5лв. при доставка с куриер на фирма Мартис 93. Цената за доставка в София и страната е според тарифата на съответната куриерска фирма (Еконт, Спиди).

При поръчка на стойност над 100 лв. доставката е БЕЗПЛАТНА до офис на куриерска фирма.

ОТКАЗ ОТ СТОКАТА: Съгласно разпоредбите на Закона за електронната търговия потребителят има право да върне поръчаните стоки в срок от 7 работни дни от получаването им. Връщане се приема само в случай, че стоката не е в нарушен външен вид, не е повредена нейната опаковка, не е използвана. Стоката, която се връща трябва да е в същия вид, в който е била получена.

РЕКЛАМАЦИИ И ГАРАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ: Клиентът е длъжен да провери пратката в момента на доставката, за да установи дали тя съответства по количество и вид на поръчката. С приемане на поръчката се счита, че тя е изпълнена в договореното количество и вид. Ако има увреждане на външния вид на стоката в резултат на транспортирането е необходимо това да се отбележи в документа, удостоверяващ получаването на пратката. При констатиране на дефект на даден продукт, клиентът има право да предяви претенция за отремонтиране на продукта. Срокът за ремонт е 30 дни. Ако в този срок продуктът не може да се ремонтира, то тогава той се заменя с нов. Срокът за удовлетворяване на всички основателни гаранции е 30 дни. За да се предяви претенция за отстраняване на дефект на продукт в режима на гаранционното обслужване е необходимо да са спазвани всички инструкции на производителя за начина на експлоатация и съхранение. Подробните изисквания за употребата на продуктите можете да намерите в съответните раздели на Онлайн магазин Мартис или в съпътстващата документация на съответния продукт.

X